Didàctica de l’Expressió Musical

Activitats

Durant cinc anys consecutius la Facultat de Ciències de l’Educació participa amb la Banda Municipal de Lleida en l’elaboració i posada en escena d’audicions per a escolars que formen part dels Programes de dinàmica educativa que organitza L’Institut Municipal d’Educació i l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Fins aquest moment s’han realitzat els espectacles:

  • En un lloc de …, basat en l’obra del compositor Ferrer Ferran, per a nois de 1r d’ESO, Un dia al circ de James Curnow, per a nens de cicle inicial de primària,
  • Bandes al voltant del món dels compositors Paul Yoder i Harold Walters pensat per a nens de cicle mig.
  • Música i cinema. Història del cinema per a alumnes de primer d’ESO
  • Com sonen els contes?, espectacle per a nens de cicle mig que uneix música i literatura, amb obres d’Andersen, Perrault, Grimm, Hofmann, Tchaikowsky, Humperdinck, Wallace i Amos.

Totes elles a partir del treball realitzat des de diferents assignatures impartides als estudiants de mestre especialista en educació musical.

Aquest any presentem els espectacles

  • Música i natura per a nens de primer d’ESO i coordinat pel professor d la Fce, Jordi Cano
  • Sents com la natura canta? per a tercer de primària i coordinat per la professora de la Fce, M.Alba Herrera


Les audicions tindran lloc a l’Auditori Muncipal de Lleida els dies 24 de febrer (secundària) i 16 de març (primària).

Les audicions d’aquest any són fruit del treball del Projecte Audisons. Aquest projecte el duu a terme un grup de treball format per professionals de l’ensenyament . El projecte pretén involucrar totes aquelles persones que estan vinculades en les audicions en viu: el director i l’orquestra, els mestres i professors de música, els nens i nois dels centres educatius, experts en el tema que es pretén desenvolupar i els estudiants de la facultat els quals ajuden a realitzar l’espectacle.

Els estaments involucrats en el projecte són: la facultat de ciències de l’educació, el centre de recursos pedagògics del Segrià, l’institut municipal d’educació i la banda municipal de Lleida.

Les escoles i instituts que participen en les audicions poden preparar les audicions a l’aula a partir de unes activitats que se’ls proporcionen en la pàgina web de l’IME: http://www.paeria.es/ime/

Audicions escolars